25/09/2018

La llar d’infants Dumbo fa 50 anys

Una història d’èxit nascuda entre barraques i barracons

La llar d’infants Dumbo, depenent de la Generalitat, ha fet 50 anys. Si l’any 1967 aterraven les primeres famílies barraquistes a Sant Cosme, un any després l’educació de la petita infància donava les primeres passes. El centre va néixer el 1968 per donar resposta a les necessitats d’un barri emergent amb una població nouvinguda.

Durant la celebració del  50 aniversari el centre va obrir les portes a la ciutadania per donar a conèixer les instal·lacions. L’acte es va celebrar el dimecres 12 de setembre al matí, i va comptar amb una gran presència veïnal i institucional.

Mª del Mar Camacho, Directora General d’Educació Infantil i Primària de la Generalitat de Catalunya, va recordar que la trajectòria dels 50 anys de la llar d’infants és un exemple de com el centre educatiu contribueix a la transformació del barri i dona resposta a les seves necessitats educatives i socials.

L’any 1991 la llar d’infants Dumbo es va traslladar a uns barracons fins a la construcció del nou complex educatiu, un esdeveniment que lluny d’aturar els seus objectius va servir per enfortir les relacions amb el barri.

Des de l’Ajuntament del Prat, Pilar Eslava, tinenta d’alcalde de l’Àrea d’Igualtat i Drets Socials i regidora d’Educació, va assegurar que l’escola és imprescindible per a la contribució a la vida del barri. Actualment compta amb 6 aules, 5 patis descoberts, 1 sala polivalent i 78 infants que cada any donen vida al centre.

Marta Soriano, directora del centre, va afirmar que l’objectiu de l’escola és donar més protagonisme a les famílies en l’educació dels seus fills i filles, una obertura cap a models més participatius que ja s’estan integrant mitjançant el Pla d’Educació de Sant Cosme.

El matí del dia 12 els passadissos de la Dumbo es van omplir dels records que assenyalen el camí per a l’assoliment dels nous objectius.

veure vídeo