06/09/2016

21 de setembre Dia Internacional de l’Alzheimer

Amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer el proper 21 de setembre, l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Baix Llobregat (AFABAIX) organitza diferents actes amb la col·laboració de la Regidoria de Salut Pública i Consum de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, per apropar a la ciutadania la problemàtica d’aquesta malaltia.

Actualment, la malaltia d’Alzheimer és el quart problema de salut del món. L’elevada incidència i la repercussió social i familiar que representa fan necessaris el compromís i la col·laboració dels serveis sanitaris i socials.

Les conseqüències sociosanitàries d’aquesta malaltia, així com la despesa social i sanitària que genera, resulten difícils de preveure, a causa dels elevats nivells de dependència que desenvolupen les persones afectades.

L’AFABAIX du a terme una important tasca de difusió i sensibilització en torn a la malaltia d’Alzheimer, i contribueix a informar i sensibilitzar la ciutadania pel que fa a les necessitats socials que calen per donar suport als malalts i al seu entorn.

Aquest any, al Centre Alois del Prat farem una jornada de portes obertes, amb l’objectiu que la ciutadania conegui de ben a prop l’atenció integral centrada en la persona malalta d’Alzheimer; i així mateix, el suport psicològic i social que s’ofereix a les famílies i a les persones cuidadores.

Les persones que cuiden el malalt són les que necessiten més suport per tal que puguin disposar de més eines que els facilitin el dia a dia.

Document: cartell (417.21 kb)