12/02/2013

Implantat el nou servei de recollida d’oli vegetal

L’Ajuntament habilita en 8 punts contenidors d’oli de cuina usat

L’Ajuntament del Prat, mitjançant l’empresa Ekipolis, ha instal·lat 8 punts de recollida d’oli de cuina usat (d’oliva, girasol, soja..). Aquest residu és molt contaminant, ja que un sol litre pot contaminar mil litres d’aigua. A més, el cost de tractament de les depuradores s’incrementa si les aigües residuals hi arriben contaminades amb oli.

Les ubicacions dels contenidors són les següents:

– Mercat Municipal
– Mercat Plaça Blanes
– Pl Pau Casals
– C/ Sarajevo (Església de la Mercè)
– C/ Riu Llobregat (Església de Sant Cosme)
– Av Onze de setembre cantonada Av Remolar
– C/ Empúries (davant nº 8-10)
– CEM Sagnier

Actualment, al Prat es recullen cada any 8 tones d’oli vegetal a les deixalleries mòbil i municipal (cada any es calcula que es vessen per l’aigüera 300 tones d’oli de cuina usat, un fet prohibit per les ordenances.)

Només cal omplir una ampolla de plàstic i dipositar-la en el contenidor. Per això es poden recollir embuts de plàstic, portant una ampolla d’oli, a la deixalleria municipal i a la mòbil per facilitar l’ompliment de les ampolles.

L’oli recollit es portarà a una planta de tractament de Sant Just Desvern on es farà biodièsel. El 0,7% dels beneficis que en tregui Ekipolis es destinaran al Punt Solidari del Prat