07/05/2012

Beneït el nou campanar de la parròquia de Sant Cosme i Sant Damià

El nou campanar de la parròquia de Sant Cosme i Sant Damià del Prat de Llobregat , obra de l’escultor de Sant Antoni de Vilamajor Josep Plandiura es va inaugurar dissabte. La festa va començar a les 11 del matí amb una cercavila, i tot seguit el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, va beneir el campanar. Per acabar, dins del temple es va fer un acte literari i musical. L’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, i membres del consistori van assistir a la inauguració.
El campanar és una escultura que Josep Plandiura va fer al taller de la Rectoria de Sant Pere de Vilamajor junta ment amb l’escultora Marta Chinchilla. L’escultura, per la seva proximitat al mar i pel fet d’estar feta amb acer corten, s’ha protegit amb una pintura especial color òxid del qual ha resultat un color igual al de les oxidacions que normalment fa Plandiura en les seves obres. El pes aproximat és de 6 tones, amb una altura de 18 metres i està instal·lada sobre una vorera molt ampla, de manera que es pot circular entre els peus del campanar. Aquest està format
per tres peces “immenses, com un trespeus, que s’ajunten dalt”, explica l’autor.
Dins la parròquia hi ha els mecanismes que fan funcionar el rellotge. Hi ha dues campanes, una de gran que toca les hores i una de petita que toca els quarts, i els badalls funcionen amb un electroimant. Fa uns mesos el campanar va estar muntat uns dies en els camps de la Rectoria en què es va poder comprovar l’espectacularitat de l’escultura. La gran envergadura de l’obra ha obligat a treballar amb xapes gruixudes, tot i que la qualitat de l’acer utilitzat permet reduir gruixos.
L’escultura, inaugurada dissabte, té una altura de 18 metres