18/01/2012

TMB elimina la línia d’autobús 105, entre la ciutat i l’aeroport

L’Ajuntament treballa per allargar la 65 fins al Mas Blau II per compensar la pèrdua

A partir d’aquest dissabte, 14 de gener, deixarà de funcionar la línia d’autobús 105 de TMB (Transports Metropolitans de Barcelona). Aquesta eliminació forma part del pla de racionalització de la gestió que la companyia ha adoptat per incrementar l’eficiència i assegurar la viabilitat del sistema de transport públic de la regió metropolitana aquest any 2012.

Les mesures de racionalització adoptades busquen acostar l’oferta a la demanda real i aplicar els recursos existents a les rutes i les franges horàries en què beneficien més persones. A la xarxa d’autobusos, l’ajust de l’oferta té en compte l’evolució de la demanda i la concurrència d’altres línies en els mateixos recorreguts.

Segons TMB, la línia 105, que connecta Cal Gana amb l’aeroport, registra una demanda escassa, de l’ordre de 100 viatgers/dia; per això té molt baixa cobertura, el 8,5%, i absorbeix una subvenció de 6,40 euros per validació; el trajecte es pot fer amb les línies 46 i 65.

La 65, fins al Mas Blau II?
L’Ajuntament del Prat, per compensar en part aquesta pèrdua, està treballant per aconseguir el perllongament de la línia 65 fins al parc de negocis Mas Blau II, per on també passava la 105.