02/01/2012

El Bicibox arriba al Prat per fer més segur l’ús de la bici

La ciutat acull 10 mòduls de 14 places cadascun on poder guardar les bicicletes
El Bicibox arriba aquesta setmana al Prat, una de les ciutats metropolitanes que comptarà amb aquest sistema d’aparcament públic per a bicicletes. La setmana vinent ja estarà plenament instal·lat i operatiu.
El Bicibox és un mòdul de la mida d’un cotxe amb capacitat per a 14 bicis cadascun. L’objectiu és oferir un espai segur on aparcar les bicicletes i, alhora, fomentar-ne l’ús, ja que els robatoris són un de les principals causes que el desincentiven.
Els Bicibox, impulsats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, s’instal·len en indrets estratègics de la ciutat: a prop d’equipaments esportius i culturals, estacions, etc. A més, funcionen amb energia solar i són transportables.

Ubicació dels Bicibox
Al Prat, els Bicibox estaran instal·lats a la pl. de l’Estació (3 mòduls), jardins de la Ribera, Verge de Montserrat / Moreres, jardins d’Andalusia, pl. Catalunya, Frederica Montseny / Pi, Riu Llobregat / Riu Xúquer (sortida boca de metro) i passeig de la platja (davant del CRAM). A peu de pàgina podeu consultar un plànol amb les ubicacions.

Abonament amb targeta
Per fer servir el Bicibox cal una targeta que, amb un abonament de 35 euros anuals, ens permet guardar la bicicleta durant 12 hores. Si se sobrepassa aquest temps es carrega una penalització en la targeta, que per cert també serveix per a qualsevol Bicibox de la resta de municipis metropolitans.

De moment s’estan instal·lant al Prat 10 Bicibox, és a dir, aparcament segur per a 140 bicicletes.