30/11/2011

Els horts a les escoles, espais per a la convivència

Després de l’èxit dels set horts urbans de l’Institut Escola del Prat, cuidats per la gent gran de Sant Cosme, ara s’inicia
un nou projecte a l’escola Jaume Balmes del mateix barri.
Es diu “Cultivem la convivència” i vol generar un espai de relació entre la comunitat educativa de l’escola i les persones
amb discapacitat psíquica que viuen a la Llar Hebre.

APRENENTATGE I SERVEI
La iniciativa suposa un aprenentatge per a l’escola, ja que el projecte està lligat a assignatures i promou certs valors, i també un servei a la comunitat, ja que les persones de la Llar Hebre cuidaran l’hort per les tardes i ompliran així part del seu temps d’oci. A més, les famílies de l’escola aprendran a fer cuina de mercat amb els productes de l’hort.
També està prevista la construcció col·lectiva d’un espantaocells, oberta a tot el veïnat.
L’Ajuntament dóna suport al projecte fent de vincle entre l’escola i la llar, i també ha construït l’hort a través d’un taller ocupacional de jardineria. L’escola Jaume Balmes té 240 alumnes d’entre 3 i 12 anys, mentre que a la Llar Hebre hi viuen una vintena de persones. Malgrat que tots dos col·lectius no coincidiran diàriament a l’hort (uns el treballaran pel matí i els altres per la tarda) sí que faran activitats conjuntes en horari extraescolar.

[ Elisenda Ariza ] Revista El Prat