21/10/2009

EL PROJECTE PANGEA JA ESTÀ EN MARXA: “HORTS A L’ESCOLA”

Què és Pangea? és un projecte d’aprenentatge-servei impulsat per l’escola Sant Cosme i Sant Damià que pretén apropar la comunitat a l’escola i a l’inrevés.
L’aprenentatge-servei combina els objectius de servei amb els objectius d’aprenentatge amb la intenció que l’activitat que en resulta sigui positiva per a tots els implicats, tant per a qui rep l’ajuda com per als qui presten el servei .
Al mes d’Octubre i seguint les condicions per poder ser adjudicatari/a d’un dels 7 horts que estan ubicats a l’escola quedaven atorgats tots els horts a veïns i veïnes del barri de Sant Cosme. Alguns ja tenen els primers fruits (albergínies, pebrots, …) i d’altres s’inicien en el cultiu amb molta “il·lusió i ganes”. Es realitzaran activitats vinculades a la horticultura, des de la participació a tallers de compostatge domèstic ? que permetrà alhora aprofitar la matèria orgànica de la cuina del centre ,…que s’organitzen a les cases d’en Puig de la ciutat – fins a fer visites als horts lúdics de ciutat , així com d’altres activitats de caire intergeneracional on es donin relacions d’aprenentatge- servei entre la gent gran i l’alumnat de primària.